6 i 7 de desembre pròxima Travessia dels 8 mils

Cartell 6 i 7 de desembre

 

Pròxima Travessia dels 8 mils el 6 i 7 de desembre.

Farem les etapes 1 i 2, en la primera jornada podrem gaudir del paissatge i la vegetació característica de ribera de la zona fluvial del riu Polop, ens endinsarem cap al bosc mediterrani autòcton del Parc Natural de la Font Roja i gaudirem de la presència d’aurons, fleixos, carrasques, gal·lers, teixos i una gran varietat de plantes característiques d’aquesta entranyable i històrica zona natural. En la segona jornada, i al llarg de les més de 2.000 hectàrees de coscollar i carrascar extens, descobrirem vestigis d’assentaments ibers, sabrem de l’empeny de l’home per colonitzar el territori i gaudirem d’un dels pous de neu millors conservats d’aquests indrets.

Informació i reserves: 659987014 – info@travessiadels8mils.com

Més informació:

Facebook: https://www.facebook.com/travessia8mils
Twitter: https://twitter.com/travessia8mils
Youtube: http://www.youtube.com/user/travessia8mils

16 i 17 de novembre pròxima Travessia dels 8 mils

Cartell-16-i-17-de-novembre

 

Pròxima Travessia dels 8 mils el 16 i 17 de novembre.

Farem les etapes i , en la primera jornada es farà un recorregut circular iniciant-se en Agres i acabant també en aquesta població. El diumenge es recorrerà el trajecte d’Agres cap Alcoi, que es on acaba el cap de setmana i la Travessia completa. En aquestes jornades es coronaran els cims del Montcabrer i Portín amb 1.390 i 1081 metres respectivament.

Informació i reserves: 659987014 – info@travessiadels8mils.com

Més informació:

Facebook: https://www.facebook.com/travessia8mils
Twitter: https://twitter.com/travessia8mils
Youtube: http://www.youtube.com/user/travessia8mils

Travessia del 8 mils en la Revista Oxigeno

Ox 016-018 Oxigenate_baja_Página_3

Aquest és l’article que ens han tret en la Revista Oxigeno del proper mes de novembre.

ALICANTE EN LO MÁS ALTO

No. En esta ocasión no os proponemos viajar al Himalaya. Esta vez queremos animaros a visitar el interior de Alicante para recorrer ocho de las montañas de más de mil metros de la provincia: Menejador, Els Plans, Aitana, Pla de la Casa a Serrella, Mallà del Llop a Serrella, Benicadell, Montcabrer y Pic del Portí. La “Travesía de los 8 miles” es una ruta guiada circular de 195 km distribuida en nueve etapas que puede realizarse entera o por tramos en función del tiempo disponible y del nivel. Está pensada para comenzar y finalizar en los lugares adecuados para comer, pernoctar y hacer más atractiva la marcha, con una oferta complementaria cultural, patrimonial y gastronómica. Además, se ha elaborado una credencial que los guías sellarán a los que coronen cada cima. Una ruta que sorprende por la belleza del paisaje, por las curiosidades que esconde y por la satisfacción de llegar ¡a lo más alto!

Patrimoni i recursos naturals

3 Patrimoni-i-recursos-naturals

Impacta trobar-te quan camines per indrets de muntanya elements que han estat allí des de fa molts, però molts anys. Saber que gent d’altres èpoques ha estat al lloc on tu estàs en eixe moment, fa que la pell s’ericés. Tocar les mateixes pedres, xafar els mateixos camins, gaudir de la ombra d’algun gran arbre com ho feren els que ens han precedit, emociona. Menció especial te per a mi el trobar construccions que afortunadament perduren al lloc on foren alçades. Em refereixc en aquest cas a les caves, pous o clots de neu. Aquestos elements artificials que trobem per les nostres serres, presideixen cims o zones on la neu era fàcil da transportar i introduir al seu interior. Aquesta neu era recollida en l’època de l’hivern i emmagatzemada per a que quan fora necessària, treure-la i fer us d’ella, sobretot a la primavera i a l’estiu. Des de la fabricació de gelats fins a fer-la servir per al manteniment dels aliments, aquesta neu es va convertir durant anys en un recurs natural per a l’economia de la zona. Algunes encara conserven la seua coberta que les converteixen en una majestuosa edificació de pedra i fangs que ens saluda al passar. Alguna demana ajuda per a no desaparèixer del tot. Altres ja han rebut la mereixcuda consolidació i mantenen un port impactant. Cal que conservem eixe patrimoni per a que pugam gaudir del que ens han deixat els avantpassats, però sobretot, per a que les generacions que vinguen darrere, puguen ser coneixedores i per tant, puguen valorar i respectar, el que han fet generacions precedents, conservant i preservant el patrimoni ambiental per al seu gaudiment i conscienciació.

TRAVESSIA DELS 8 MILS no te la pots perdre…

Informació i reserves: 659987014 – info@travessiadels8mils.com

Més informació:

Web: http://www.travessiadels8mils.com/
Facebook: https://www.facebook.com/travessia8mils
Twitter: https://twitter.com/travessia8mils
Youtube: http://www.youtube.com/user/travessia8mils

 

Turisme actiu o ecoturisme

TURISME-ACTIU-O-ECOTURISME

Existeix una realitat respecte al turisme, les persones volen conèixer elements, llocs i entorns que no es semblen a el que quotidianament veuen. És per aquesta raó que el turista té una característica particular; la de la curiositat. En aquest sentit el turisme actiu posseís una gran dosi d’açò, te la capacitat d’omplir les curiositats de la gent que visita un indret. De la manera que siga, quan algú preparar un viatge, en un principi pot tenir una perspectiva o expectatives que a ben segur l’han motivat a posar-se en marxa. És quan arriba al lloc o llocs quan descobrís, en la major part de las vegades, el que havia previst. Però el que el que de debò sorprèn als qui preparem i oferim propostes com al de la TRAVESSIA dels 8 MILS, es observar com les expectatives són sobrepassades per al que hi havia inicialment. Indrets muntanyosos amb perfils que semblen alta muntanya, valls on el temps quasi no ha passat, poblacions petites que encara conserven aspectes de la vida rural en ple segle XXI, etc. , són els factors que representen una experiència vital.

Estarem d’acord també, que el que recerca la majoria de visitants també es el descans i el relaxar-se en el seu temps d’esbarjo. Però també resulta una gran satisfacció el que desprès d’un trajecte per la muntanya, amb desnivells considerables, amb camins de diversa dificultat, creuant barrancs i rierols, etc., acaba la jornada amb la satisfacció d’haver coronat un o dos cims de més de mil metres, haver caminat per on gent d’altres generacions ha fet la seua vida i propiciat el que som ara, arriba el temps de descans al punt previst on espera l’allotjament i gaudir, desprès d’una bona dutxa, d’una estona de conversa amb la gent en la que has compartit experiència i fatiga, paisatge i aventura. TRAVESSIA DELS 8 MILS no te la pots perdre…