Turisme actiu o ecoturisme

TURISME-ACTIU-O-ECOTURISME

Existeix una realitat respecte al turisme, les persones volen conèixer elements, llocs i entorns que no es semblen a el que quotidianament veuen. És per aquesta raó que el turista té una característica particular; la de la curiositat. En aquest sentit el turisme actiu posseís una gran dosi d’açò, te la capacitat d’omplir les curiositats de la gent que visita un indret. De la manera que siga, quan algú preparar un viatge, en un principi pot tenir una perspectiva o expectatives que a ben segur l’han motivat a posar-se en marxa. És quan arriba al lloc o llocs quan descobrís, en la major part de las vegades, el que havia previst. Però el que el que de debò sorprèn als qui preparem i oferim propostes com al de la TRAVESSIA dels 8 MILS, es observar com les expectatives són sobrepassades per al que hi havia inicialment. Indrets muntanyosos amb perfils que semblen alta muntanya, valls on el temps quasi no ha passat, poblacions petites que encara conserven aspectes de la vida rural en ple segle XXI, etc. , són els factors que representen una experiència vital.

Estarem d’acord també, que el que recerca la majoria de visitants també es el descans i el relaxar-se en el seu temps d’esbarjo. Però també resulta una gran satisfacció el que desprès d’un trajecte per la muntanya, amb desnivells considerables, amb camins de diversa dificultat, creuant barrancs i rierols, etc., acaba la jornada amb la satisfacció d’haver coronat un o dos cims de més de mil metres, haver caminat per on gent d’altres generacions ha fet la seua vida i propiciat el que som ara, arriba el temps de descans al punt previst on espera l’allotjament i gaudir, desprès d’una bona dutxa, d’una estona de conversa amb la gent en la que has compartit experiència i fatiga, paisatge i aventura. TRAVESSIA DELS 8 MILS no te la pots perdre…

La Moixera, arbre de la Travessia dels 8 mils

LA MOIXERA (1)

La Moixera, (Sorbus aria) és un arbre de 7 a 14 metres d’altura, de vegades en forma d’arbust amb diversos troncs principals, de corfa llisa i color blanquinós. Les fulles tenen el revers blanquinós, donant-li a l’arbre un aspecte platejat. Floreix de maig a juny, amb flors blanques agrupades en parasol. El fruit és arrodonit, d´uns 8 a 15mm de diàmetres, de color vermell; i encara que és poc gustós i d’aspecte farinós, és molt apreciat pels ocells, que el mengen àvidament en pocs dies, una vegada arriben a la maduració. Maduren en setembre-octubre.

La fusta és molt dura, de color entre blanc i marró-rogenc, utilitzada per fabricar mànecs de destral. La llenya és de molt bona qualitat.

Aquest arbre apareix entre els 500 i 1700 metres d´altitud, en muntanyes on la pluviometria supera els 500 l/m2 a l’any.

Al llarg de la travessia el trobarem en la primera etapa (Carrascar de la Font Roja), però sobretot amb quantitat molt més important, en la serra d’Aitana (3ª etapa) on arriba a formar petits bosquets de moixera.

Català: Moixera
Castellà: Mostajo
Euskera: Osta-zuri
Angles: Whitebeam
Alemany: Mehlbeerbaum
Francès: Alisier blanc

Els caps de setmana gaudeix de la muntanya amb nosaltres

Cartell 12 i 13

El passat dia 24 de juliol va ser presentada en les instal·lacions de l’ÀGORA d’Alcoi, la TRAVESSIA DEL 8 MILS per l’interior de la província d’Alacant. Aquest recorregut guiat, que te un disseny circular, proposa la coronació de 8 muntanyes dels nostres voltants de més de mil metres. Paral·lelament s’oferirà una proposta complementaria per a que els participants, sobretot de fora de les poblacions d’aquests comarques, coneguen i gaudeixquen dels valors i potencials que tenen aquestos territoris. Des del coneixement de la gastronomia, el patrimoni, la historia, les tradicions fins a la visita als museus, restes medievals i morisques, arquitectura rural, etc., es podrà gaudir en el temps de descans i esbarjo dintre de la proposta de la TRAVESSIA DEL 8 MILS.

El primer cap de setmana serà el del 12 i 13 d’octubre les etapes 3ª i 4ª, de la Torre de les Maçanes fins Benasau passant amb parada de descans en Confrides. En aquesta ocasió es coronarà el cim de l’Aitana amb 1.557 metres, la més alta de tota la Travessia. La resta de caps de setmana seran els següents:

° 1, 2 i 3 de novembre les etapes 5ª, 6ª i 7ª, de Benasau passant per Fageca, Beniarrés i Agres on acaba. En aquest cap de setmana es coronaran els cims de Pla de la Casa, Mallà del Llop i el Benicadell de 1.379, 1.361 i 1029 metres respectivament.

° 16 i 17 de novembre les etapes 8ª i 9ª, en la primera jornada es farà un recorregut circular iniciant-se en Agres i acabant també en aquesta població. El diumenge es recorrerà el trajecte d’Agres cap Alcoi, que es on acaba el cap de setmana i la Travessia completa. En aquestes jornades es coronaran els cims del Montcabrer i Portín amb 1.390 i 1081 metres respectivament.

Les reserves es poden fer al correu electrònic info@travessiadels8mils.com o al telèfon 659 98 70 14. Per a tindre previsió i control dels participants que ho sol·liciten hi haurà una possibilitat de reserva ingressant 20€ per persona al número de compte que es facilitarà als sol·licitants. Les places són limitades per qüestions de capacitat dels allotjament com dels llocs on menjar. S’oferirà la possibilitat de concertar un segur d’accidents opcional a tots els que ho sol·liciten atès que hi haurà participants que ja estiguen federats i per tant ja conten amb segur d’accidents. El preu serà de 95€ per persona i dia incloent el servei de guies, els dinars del dissabte i diumenge, el sopar del dissabte, l’allotjament de la nit del dissabte i el desplaçament per a les activitats complementaries dels dissabte de vesprada. Aquest preu inicialment es per a la campanya de promoció de la TRAVESSIA DELS 8 MILS.